Українським медикам можуть підвищити зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським медикам можуть підвищити зарплати

Особисті фінанси
632
До порядку денного на голосування Верховної Ради внесено законопроекти про збільшення заробітних плат медичним працівникам 1332, 1164. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат Ірина Сисоєнко.
“Тепер будемо боротися за їх голосування”, – написала вона.
Для включення цих законопроектів до порядку денного Сисоєнко неодноразово зверталася до Уряду та голови Парламенту, адже щоб додаткові кошти бути закладені в бюджеті на 2017 рік, необхідно вже у вересні ці законопроекти проголосувати.
Законопроект 1 332 “Про внесення змін до Закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я”“ дозволить отримувати медпрацівникам:
    надбавки за вислугу років залежно від стажу роботи в державних і комунальних закладах охорони здоров’я
    щорічну грошову винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків
    матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки
    доплати до посадового окладу за роботу в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, розташованих у сільській місцевості і селищах міського типу.
Зміни до Закону України “Про екстрену медичну допомогу” (законопроект 1 164) дозволять виплачувати підвищені посадові оклади, надбавки за особливий характер праці, за вислугу років, інші надбавки і доплати, премії і винагороди водіям бригад екстреної медичної допомоги.
“Немедичні працівники бригад екстреної медичної допомоги працюють в таких же складних умовах, як і медичні працівники, мають порівняну з ними фізичне і психологічне навантаження, їхня робота пов’язана з такими ж ризиками для здоров’я, в тому числі від криміногенних факторів. Тому дуже важливо на законодавчому рівні забезпечити їх справедливою оплатою праці”, – зазначила Ірина Сисоєнко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас