Коболєв розповів, з ким готовий співпрацювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв розповів, з ким готовий співпрацювати

Енергетика
456
За словами голови НАК, “Нафтогаз України” готовий співпрацювати з компаніями, які готові грати за правилами
НАК “Нафтогаз України” готовий до співпраці з усіма компаніями, які готові продавати газ, а головне – грати за правилами. Пропозиція актуальна для всіх компаній, включаючи російський “Газпром”, якщо він готовий запропонувати прийнятну ціну і дотримуватися правил.
Про це розповів глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв, передає прес-служба компанії.
Коболєв зазначив, що досі Росія сприяла корупції при закупівлях газу. За його словами, такі компанії-посередники, як “РосУкрЕнерго”, призначалися з її згоди.
Коментуючи будівництво “Газпромом” другої гілки “Південного потоку”, Коболєв зазначив, що це не комерційний, а політичний проект Росії – “чергова спроба президента Путіна використовувати газ як зброю, щоб посіяти розбрат в Європі”. “Спочатку він розділяє європейські країни різними цінами на газ, а потім буде пропонувати тим, хто зазнав найбільших утисків, більш вигідні ціни в обмін на політичні поступки”.
Коболєв підкреслив, що Україна розглядає Європу як надійного партнера. “Зараз вже 14 європейських компаній продають газ “Нафтогазу”. Уже той факт, що вони з нами співпрацюють, свідчить про те, що “Нафтогаз”- надійний партнер”, – сказав Коболєв.
Нагадаємо, загальна сума претензій НАК “Нафтогаз України” до російського “Газпрому” за позовом про транзит газу становить на сьогодні 8,5 млрд дол. Очікується, що Стокгольмський арбітраж почне розглядати спір держкомпаній в листопаді 2016 року.
Україна веде судові спори проти російського “Газпрому” в Стокгольмському арбітражі за двома контрактами. Перший – це контракт купівлі-продажу російського газу. Другий – це транзитний контракт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас