Відкрито перший залізничний маршрут між Цинхай-Тибетським нагір'ям і Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрито перший залізничний маршрут між Цинхай-Тибетським нагір'ям і Європою

Світ
464
Вантажний потяг з 44 контейнерами вирушив в четвер з міста Сінін, адміністративного центру китайської провінції Цинхай, в бельгійський Антверпен.
Таким чином, було відкрито перший вантажний маршрут з Цинхай-Тибетського нагір’я в Європу, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
Новий маршрут буде перетинати китайський кордон на КПП “Алашанькоу” (Синьцзян-Уйгурський автономний район) і проходити через Казахстан, Росію, Білорусь, Польщу і Німеччину. Його протяжність перевищує 9,8 тис. кілометрів, час у дорозі – 12 днів.
Продукція Цинхай-Тибетського нагір’я (тибетські килими, ягоди годжі і інші товари) користується великим попитом на європейському ринку, заявив начальник департаменту торгівлі провінції Цинхай Шан Юйлун. За його словами, відкриття нового маршруту стимулюватиме розвиток в регіоні екологічно чистого сільського господарства і тваринництва, вдихне нові сили в галузь лікарської сировини і ремісництва.
Раніше вантажі з Цинхай-Тибетського нагір’я транспортувалися в Європу в основному по морю. На доставку в середньому йшло близько двох місяців, що негативно позначалося на співпраці із зарубіжними підприємствами.
Вантажі за маршрутом Сінін-Антверпен будуть відправлятися раз на 50 днів, але в подальшому інтервал планується скоротити до 10 днів. Кожен склад буде перевозити близько 880 тонн вантажів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас