Відроджений легендарний і скандальний антивірусний бренд McAfee — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відроджений легендарний і скандальний антивірусний бренд McAfee

Фондовий ринок
1183
Intel повідомила про продаж контрольного пакету акцій Intel Security американській інвестиційній компанії TPG. В результаті операції буде утворено спільне підприємство під назвою McAfee, яка продовжить займатися інформаційною безпекою. Таким чином, буде відроджено незалежний антивірусний бренд McAfee, який зник після ребрендингу в 2014 р., що відбквся після поглинання цієї компанії Intel в 2011 р.
Intel передасть покупцеві 51% акцій McAfee, залишивши собі 49%. Сума операції складе $3,1 млрд. При цьому TPG інвестує $1,1 млрд. у статутний капітал спільного підприємства. При здійсненні угоди ринкова вартість Intel Security оцінюється в $4,2 млрд.
Генеральним директором відродженої McAfee стане генеральний менеджер Intel Security Кріс Янг (Chris Young). У відкритому листі зацікавленим особам, опублікованому 7 вересня 2016 р., Янг пише, що сподівається на посилення позицій компанії при підтримці двох власників акцій замість одного. Нове підприємство вестиме «чисту гру», тобто займатиметься одним видом діяльності (інформаційною безпекою) без диверсифікації.
McAfee: історія бренду
Це не перший випадок зникнення і відродження бренду McAfee. Компанія McAfee була заснована в 1987 р. Джоном Макафі (John McAfee) шотландо-американським програмістом, піонером у сфері антивірусного ПЗ. Спочатку фірма була зареєстрована як McAfee Associates. Засновник, на честь якого названо бренд, пішов з компанії в 1994 р.
За матеріалами: rccnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас