Рішення МВФ позитивно позначиться на курсі гривні, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення МВФ позитивно позначиться на курсі гривні, - НБУ

Казна та Політика
2259
Національний банк України вітає внесення питань співробітництва України з Міжнародним валютним фондом до порядку денного засідання Ради директорів Фонду 14 вересня 2016, – повідомляє прес-служба регулятора.
«Програма розширеного фінансування МВФ є відображенням загального бачення реформ українськими державними відомствами та міжнародною організацією, і ми, центробанк, зробили все, щоб наблизити успішне завершення її другого перегляду. Продовження співпраці з МВФ є не тільки джерелом збільшення міжнародних резервів країни, а перш за все запорукою проведення реформ, без яких українська економіка не зможе стати на шлях повернення до сталого економічного зростання», – підкреслив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб.
Водночас схвалення Радою директорів МВФ другого перегляду програми відкриє для України доступ до фінансування від інших міжнародних донорів і для приватних – іноземних і вітчизняних – інвесторів. Надходження коштів від них сприятливо позначиться на платіжному балансы і стимулюватиме прискорення економічного зростання. Разом з тим, позитивне рішення Фонду усуне психологічний тиск на валютний ринок і підтримає тенденцію до зменшення волатильності курсу гривні, перші ознаки якого спостерігаються протягом останніх днів.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас