Для Євросоюзу український бізнес - більш надійний партнер, ніж влада - Ніколаєнко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для Євросоюзу український бізнес - більш надійний партнер, ніж влада - Ніколаєнко

Казна та Політика
200
Європейському Союзу слід насамперед орієнтуватися на представників українського системного неолігархічного бізнесу, оскільки українська державна вертикаль не здатна ефективно взаємодіяти з європейськими партнерами під час реалізації планів економічного ренесансу України.
Таку думку висловив координатор об’єднання “Українська бізнес ініціатива” (УБІ) Андрій Ніколаєнко.
“В Україні за 25 років незалежності змінилося близько 20 урядів. Середній термін роботи українського Кабміну – півтора року. За цей час багато чиновників встигають розібратися лише в тому, як красти зі збитків. Ні на що інше часу вже не залишається. Водночас історії успіху багатьох українських бізнесменів – представників системного неолігархічного бізнесу, налічують 15-20 років. Тому що у бізнесу, на відміну від урядів, є стратегія, є розуміння специфіки ринків і відповідальність за майбутнє країни”, – заявив А. Ніколаєнко під час XXVI Міжнародного економічного форуму у Криниці-Здруй (Польща).
Він повідомив, що зараз за замовленням УБІ група економістів розробляє кілька сценаріїв масштабного економічного відродження України. Розрахунки показують, що Україна за допомогою Євросоюзу здатна до 2030 року досягти ВВП не менше $500 млрд, що вимагатиме щорічно залучати $16-17 млрд прямих іноземних інвестицій. Держава має надати загальну політичну підтримку цьому процесові, але формування галузевих пріоритетів, визначення драйверів економіки і розподіл вступників ресурсів має бути сферою компетенції українського бізнесу, вважає А Ніколаєнко.
“Лише горизонтальні зв’язки, лише B2B контакти не дозволять українській владі “розтягнути по кишенях” європейські інвестиції”, – заявив координатор УБІ.
Українська бізнес ініціатива (УБІ) об’єднує на основі персональної участі та відповідальності 30 підприємців – представників великого і середнього бізнесу, які ведуть бізнес у найпотужніших галузях вітчизняної економіки: металургія, агробізнес, машинобудування, IT-індустрія, фінанси, будівництво, нафтовидобуток, рітейл тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас