Рада в першому читанні скасувала ліцензування експорту та імпорту алкоголю і сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада в першому читанні скасувала ліцензування експорту та імпорту алкоголю і сигарет

Казна та Політика
553
Верховна Рада прийняла в першому читанні депутатський законопроект про скасування ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного і плодового спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та фінансові санкції за неподання підприємцями звітів в цій сфері.
За прийняття за основу відповідного законопроекту №4958 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ліцензійних процедур в сфері зовнішньоекономічної діяльності» проголосували 254 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.
«Ліцензія коштує 780 гривень. Надходження від неї в бюджет менші, ніж витрати на її адміністрування. Це свідчить про те, що це потенційно корупційний інструмент. Пропозиція – прибрати ці штучні бар’єри», – сказав під час презентації законопроекту голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.
Депутат Сергій Соболєв повідомив, що прийняття цього законопроекту становить загрозу для спиртової галузі.
 «Це фактично початок повного знищення української спиртової галузі. Це підготовка до продажу «Укрспирту», – сказав він.
У свою чергу присутній в залі парламенту заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначив, що документ не відноситься до продажу «Укрспирту».
 «Йдеться про ліцензії в розмірі 780 гривень, які я підписую вже півтора року… Це абсолютно безглузда бюрократична процедура, якої в Мінекономрозвитку зайняті 5 осіб», – повідомив він.
Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне істотне спрощення процедури експорту в Україні, що стане значущим кроком на шляху побудови сприятливого інвестиційного клімату в нашій країні. У червні Верховна Рада відхилила законопроект про скасування ліцензування експорту та імпорту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, що мало скоротити корупційне навантаження на бізнес і стимулювати зовнішньоекономічну діяльність України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас