Суд Києва розгляне справу про подорожчання компослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Києва розгляне справу про подорожчання компослуг

Особисті фінанси
392
6 вересня Окружний адмінсуд Києва провів судове засідання у справі “Тарифної мобілізації”, яке оскаржує положення постанови Кабміну, яким встановлено завищену майже вдвічі ціну на газ для населення і ТКЕ. Розгляд справи по суті призначено на 27 вересня.
Про це повідомляє прес-служба громадської організації “Громадський аудит”.
“Тарифна мобілізація” оскаржує абзац 2 ч. 3 п. 2 Постанови КМУ № 315, якою затверджено нову ціну на газ для населення. Юристи організації в позові акцентують, що в зазначеній Постанові відсутні будь-які економічні розрахунки і структура граничної роздрібної ціни. Крім того, вони звертають увагу суду на те, що ціна на природний газ для побутових споживачів була встановлена за відсутності фінансового плану газовидобувної компанії “Укргазвидобування” за 2015-2016 рр. і її інвестиційної програми. Причому, нашу позицію сьогодні підтримують всі авторитетні насправді незалежні експерти, які, як і ми, стверджують, що ця ціна сформована по-злодійському, вона не є ринковою. В Україні досі немає ринку газу – в кожному регіоні працює монополія з постачання комунальних послуг, і цей “неринок” абсолютно не врегульований”, – пояснив керівник “Публічного аудиту”, співініціатор “Тарифної мобілізації” Максим Гольдарб.
За його словами, ціна українського газу з прибутком для вітчизняної газової галузі повинна сстановити не більше ніж 3,5 тис. грн за тисячу кубометрів.
“Коли мені хтось каже: “Ви ж розумієте, судова система під Президентом, вона не прийме ваші позови або буде відтягувати розгляд”, – відповідаю, що, швидше за все, так і буде. Але те, що наш позов прийняли до провадження, вже важливо. А “Тарифна мобілізація” робила і буде робити все можливе, що зараз передбачено в правовому полі, щоб таки зруйнувати грабіжницьку тарифну політику влади”, – резюмує Гольдарб.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас