Євро слабо зміцнюється в четвер в очікуванні засідання ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро слабо зміцнюється в четвер в очікуванні засідання ЄЦБ

Валюта
376
Євро слабо дорожчає відносно євро та ієни на торгах в четвер перед засіданням Європейського центрального банку (ЄЦБ).
Курс євро до долара США піднявся під час торгів до $1,1251 в порівнянні з $1,1239 на закриття попередньої сесії.
Вартість євро до ієни збільшилася до 114,43 ієни проти 114,35 ієни напередодні.
ЄЦБ опублікує рішення за ставкою о 14:45 мск. О 15:30 мск почнеться прес-конференція голови європейського Центробанку Маріо Драгі.
Експерти не очікують зміни Центробанком основних процентних ставок на майбутньому засіданні, однак вважають за можливе продовження терміну дії програми викупу активів (QE).
В даний час процентна ставка за кредитами в єврозоні знаходиться на нульовому рівні, ставка за депозитами – на позначці мінус 0,4% річних, ставка за маржинальними кредитами встановлена в розмірі 0,25%. Згідно з поточними планами ЄЦБ, програма триватиме до березня 2017 року, а її сукупний обсяг складе 1,7 трлн євро.
Аналітик National Australia Bank Родріго Кетрі не очікує зміни політики ЄЦБ на вересневому засіданні, однак наголошує на важливості економічних прогнозів, які будуть опубліковані Центробанком в четвер, пише газета The Wall Street Journal.
“Я бачу високу ймовірність зниження прогнозів ВВП та інфляції в єврозоні, і в зв’язку з цим, М.Драгі може натякнути на можливість продовження терміну дії QE. Це буде негативним фактором для курсу євро”, – відзначає Р.Кетріл.
Аналітики ABN Amro вважають, що ЄЦБ оголосить в четвер про продовження терміну дії програми викупу активів на шість місяців – до вересня 2017 року.
“Імпульс до зростання економіки єврозони сповільнилося, і темпи економічного підйому залишаються занадто слабкими, щоб підштовхнути до зростання інфляцію в найближчій перспективі”, – наголошується в огляді ABN Amro.
Курс долара США відносно ієни опустився під час торгів у четвер до 101,7 ієни проти 101,74 ієни напередодні
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас