Скільки нас?: Кабмін проведе перепис населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки нас?: Кабмін проведе перепис населення

Казна та Політика
1523
Кабмін планує створити міжвідомчу робочу групу з питань науково обґрунтованого оцінювання демографічного розвитку України. Про це свідчить проект відповідної постанови.
Відзначається, що за світовою практикою, перепис населення проводиться один раз на десять років. В Україні востаннє його проводили в 2001 році. Проведення наступного перепису неодноразово переносилося згідно з урядовими рішеннями в зв’язку з відсутністю коштів у державному бюджеті.
“У зв’язку з неконтрольованим міграційним рухом і втратами людських ресурсів виникає необхідність оцінки реальної ситуації за загальною кількістю і стате-віковим складом населення України в цілому і окремих її територій”, – йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.
Також підкреслюється, що відсутність такої інформації створює загрозу національній безпеці країни, оскільки саме кількість і склад населення є фундаментом у визначенні військового контингенту і мобілізаційного потенціалу, робочої сили, бюджетних витрат, що спрямовуються на надання освітніх, житлових, транспортних та інших соціальних послуг та оцінки ризиків, пов’язаних з безробіттям і бідністю.
Так, згідно з проектом документа, до складу робочої групи увійдуть чиновники з Міністерства освіти і науки, Міністерства економічного розвитку, Міністерства охорони здоров’я, Держстату, Державної міграційної служби, Державної фіскальної служби тощо.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас