«Укртелеком» провів інтернет на 200 автозаправок «ОККО» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укртелеком» провів інтернет на 200 автозаправок «ОККО»

Фондовий ринок
687
«Укртелеком» завершив у серпні цього року всі роботи по підключенню 200 автозаправних комплексів (АЗК) «ОККО» до швидкісного інтернету через волоконно-оптичну мережу загальною протяжністю близько 250 км, — повідомила прес-служба підприємства.
Згідно з повідомленням, в цілому проект тривав 8 місяців, як і передбачав контракт, підписаний між компаніями в середині листопада 2015 року. Найбільше підключених до оптичного інтернету АЗК розташовані у Львівській, Івано-Франківській, Київській і Харківській областях. Віддалені точки підключення розміщені у Вишгородському та Золотоніському районах Київської і Черкаської областей відповідно. Фахівці оператора проклали понад 3 км оптичного кабелю до кожної з них.
Додатково до основного договору «Укртелеком» уклав із замовником SLA-договір, що передбачає жорсткі зобов’язання на рівні провідних світових телекомунікаційних операторів. «Зараз швидкість інтернету на підключених до мережі АЗК від 10 до 100 Мбіт/c з можливістю подальшого збільшення», — підкреслив директор з розвитку корпоративного сегменту «Укртелекому» Микола Давиденко.
«Нові волоконно-оптичні лінії зв’язку допомагають гарантувати безперервне і миттєве надання ключових сервісів, таких як зв’язок з процесингом банків, програм лояльності і паливного процесингу, WiFi-інтернет. Надійна телекомунікаційна платформа дає можливість впроваджувати нові види інформаційних сервісів на АЗК», – заявив ІТ-директор мережі «ОККО» Олександр Ляшенко.
ПАТ «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, один з провідних провайдерів Інтернет. З 2013 року мажоритарним акціонером ПАТ «Укртелеком» є Група СКМ.
Мережа АЗК «ОККО» управляється «Концерном Галнафтогаз». До складу мережі входять понад 400 АЗК, 11 нафтобаз та 16 лабораторій з контролю якості нафтопродуктів. Також є мережа закладів харчування в дорозі, у тому числі 41 ресторан, що працюють під брендами A la minute, Pasta Mia і Meiwei.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас