Мінсоцполітики України хочуть залишити без 53 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики України хочуть залишити без 53 мільярдів

Казна та Політика
736
Різниця між коштами, які вимагає закласти до Державного бюджету України на 2017 рік Міністерство соціальної політики для виконання всіх державних програм, і які в підсумку планує виділити Міністерство фінансів, становить 53 млрд гривень.
Про це заявив глава Мінсоцполітики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства.
“Я не можу на власний розсуд приймати рішення: це фінансуємо, а це – ні. Я зобов’язаний подати бюджетний запит на фінансування всіх державних програм, передбачених чинним законодавством України. Так от, якщо взяти різницю між коштами, які виділені Мінфіном Мінсоцполітики на виконання державних програм, і реальною потребою, то різниця становить близько 53 млрд гривень. Причому ця різниця виникла не сьогодні – такий розрив існував завжди”, – зазначив він.
Однак Рева підкреслив, що незважаючи на суму, встановлену йому Мінфіном на наступний рік, Мінсоцполітики зобов’язане повідомити Кабінету міністрів про реальну потребу в коштах шляхом направлення бюджетного запиту, за яким послідує складний процес його узгодження.
Як повідомлялося, раніше аналітик “Публічного аудиту” Тарас Галайда заявив, що цифри, які закладені в рівень мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму, не відповідають тим фактичним розмірами, які Мінсоцполітики розраховує щомісяця, виходячи з реальних цін.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас