Порошенко нагадав, що в деяких країнах досі страчують корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко нагадав, що в деяких країнах досі страчують корупціонерів

Казна та Політика
1365
Президент зазначив, що ще ніколи не затримували або не брали під слідство таку велику кількість чиновників.
Про це він заявив під час щорічного звернення до Верховної Ради.
 “Прошу не здіймати галасу про політичні репресії. Краще починати усвідомлювати нові реалії. Справжнє полювання на корупціонерів вже почалася. І свій шанс потрапити в це сито має кожен, хто має гріх за душею”, – зазначив Порошенко.
При цьому глава держави пояснив, що суспільство поки що не бачить цих відчутних змін в боротьбі з корупцією через те, щоминуло ще замало часу. “Як кажуть в народі, поки все це нагадує спортивну риболовлю: зловили, показали, відпустили… Можливо, тільки при наявності судового вироку наші правоохоронні органи можуть звітувати суспільству”, – додав він.
Водночас він констатував, що для завершення судової реформи буде потрібно кілька років. “Дорогі друзі, в світі існують країни, де корупціонерів страчують. Але навіть там досі, причому іноді у великих розмірах, беруть хабарі. Все це повинно переконати нас в необхідності зводити боротьбу з корупцією не тільки до каральних методів, вкрай необхідних при тих вражаючих масштабах явища, яке воно набуло в Україні.
 Не менш потрібними і, на мій погляд, більш ефективними є превентивні заходи, якими поступово знімаються шари грунту, найбільш родючі для корупції”, – заявив президент
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас