Україні необхідно надати безвізовий режим - доповідач Європарламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні необхідно надати безвізовий режим - доповідач Європарламенту

Казна та Політика
1758
Комітету Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ (LIBE) пропонує затвердити пропозицію про внесення України до перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.
Про це на засіданні комітету заявила доповідач з українського питання у LIBE євродепутат Марія Габріель.
“Україна досягла необхідного прогресу і виконала всі необхідні критерії”, – сказала Габріель.
Доповідачка зазначила, що діалог з лібералізації візового режиму виявився ефективним інструментом для втілення складних реформ в сфері судочинства та внутрішніх справ.
Вона нагадала, що в Україні були створені три ключові інститути для боротьби із корупцією.
Габріель також згадала про міграційні ризики, зазначивши, що станом на сьогодні відмови у візах ЄС для українських громадян не перевищують 2%.
“Голосуючи за цю пропозицію, Європейський парламент підтвердить принцип, що кожна країна у разі виконання всіх необхідних критерієв, може отримати лібералізацію візового режиму”, – заявила Габріель.
Водночас вона наголосила, що Україна має продовжувати розпочаті реформи і відповідати необхідним критеріям після надання безвізового режиму.
Варто зазначити, що Комітет з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ грає головну роль у схваленні безвізового режиму в Європарламенті.
Голосування по Україні на засіданні комітету у вівторок не було, за процедурою, воно має пройти під час третього розгляду питання, що може відбутися наприкінці вересня.
Схвалення безвізу з боку ЄС потребує часу з огляду на процедуру. Питання скасування віз мають розглянути на засіданні парламентського комітету, після цього – схвалити на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, має відбутися його схвалення Радою ЄС (країнами-членами).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас