"Газпром" збільшив заявку на транзит газу через Україну на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" збільшив заявку на транзит газу через Україну на 20%

Енергетика
295
Російський “Газпром” 5 вересня направив НАК “Нафтогаз України” збільшену на 20% заявку на транспортування газу до Європи, повідомила прес-служба української компанії.
“Заявлений обсяг транзиту становить 282 млн куб. м на добу. Рівень збільшення заявки в кілька разів перевищує передбачений контрактом НАК “Нафтогаз України” з російською компанією. Незважаючи на це, Україна виконає цю заявку в повному обсязі”, – йдеться в повідомленні.
За доступною “Нафтогазу” інформаціїєю, раптове збільшення заявки пов’язано із зупинкою на ремонт трубопроводу OPAL, який з’єднує газопровід “Північний потік” з газотранспортними системами Німеччини і країн Центральної Європи.
“Нафтогаз” звертає увагу на те, що на пункті з’єднання газотранспортних систем Писарівка, другого за обсягами надходження газу з РФ, тиск становить 67,4 атм, що на 2,6 атм нижче контрактного рівня. При цьому “Газпром” забезпечив контрактний рівень тиску на пункті з’єднання Суджа.
У НАК нагадують, що в 2014 році “Газпром” в односторонньому порядку відмовився від послуг балансування “Укртрансгазу”, які регулювали відносини сторін у подібних випадках. “Виконання сьогоднішньої заявки є доброю волею української сторони як сумлінного транзитера газу і надійного партнера ЄС”, – підкреслюють у “Нафтогазі”.
Як повідомлялося, за січень-серпень поточного року через газотранспортну систему України до європейських споживачів надійшло 50,2 млрд куб. м природного газу, що на 19% перевищує торішні показники.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас