PMI у сфері послуг Великої Британії в серпні підскочив рекордними темпами в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PMI у сфері послуг Великої Британії в серпні підскочив рекордними темпами в історії

Світ
307
Індекс менеджерів закупівель (PMI) в секторі послуг Великої Британії в серпні підскочив до 52,9 пункту з 47,4 пункту в липні, продемонструвавши найзначніше зростання за всю історію підрахунку показника, свідчать дані дослідницької організації Markit Economics.
Консенсус-прогноз припускав помірне підвищення індикатора, до 50 пунктів – кордону, що служить вододілом між зростанням і скороченням активності в економіці. Липневе значення показника було мінімальним за три роки.
Промисловий PMI минулого місяця зріс до рекордних за 10 місяців 53,3 пункту проти переглянутих 48,3 пункту за липень. Консенсус-прогноз передбачав підвищення показника до 49 пунктів з раніше оголошених 48,2 в липні.
Зведений PMI у Великій Британії в серпні підскочив до 53,6 пункту з переглянутих 47,6 пункту в липні.
Експерти Markit Economics відзначають, що поки зарано говорити про те, чи був підйом економічної активності в серпні лише наслідком падіння місяцем раніше, чи ринок спостерігає початок повномасштабного відновлення економіки після шоку, спричиненого рішенням британців вийти зі складу Євросоюзу.
Курс фунта стерлінгів до долара США посилив зростання в понеділок після публікації PMI, фунт подорожчав до $1,3354 в порівнянні з $1,3294 на закриття попередньої сесії
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас