Itochu готова модернізувати ще 10 вагонів столичного метро - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Itochu готова модернізувати ще 10 вагонів столичного метро - Кличко

Казна та Політика
495
Японська корпорація Itochu готова брати участь у проекті модернізації ще десяти вагонів Київського метрополітену, а також зацікавлена у будівництві столичного метро, повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.
“У рамках виконання вимог Кіотського протоколу в 2014-2015 роках ми здійснили модернізацію 120 вагонів. Це дало змогу продовжити термін їх експлуатації на 20 років, економити до 40% електроенергії. Itochu готова продовжити співпрацю й комплексно модернізувати ще десять вагонів за рахунок інших проектів, на які було передбачено кошти міждержавною угодою між Україною та Японією, і які з різних причин не були реалізовані в Україні”, – сказав В.Кличко за підсумками зустрічі з керівництвом Itochu в Токіо.
За його словами, на модернізацію вагонів необхідно 265,4 млн грн. Загальний розмір невикористаних коштів – близько 960,4 млн грн.
“Сподіваюся, ми узгодимо це питання з нашим урядом, бо дуже хочемо, щоб ці десять вагонів були модернізовані в рамках “зелених інвестицій”, – наголосив В.Кличко.
Мер Києва нагадав, що в 2016 році у рамках Кіотського протоколу на модернізацію генеральну виконавцю робіт – ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” – передано ще 15 вагонів (третій етап проекту).
Крім того, в прес-релізі повідомляється, що Itochu зацікавлена співпрацювати з Києвом в реалізації нових проектів, зокрема в модернізації сміттєспалювального заводу “Енергія”, у будівництві нового сміттєспалювального заводу, який не лише утилізував би відходи, а й виробляв енергію.
Itochu також виявила інтерес до будівництва метро в Києві.
За словами керівників Itochu, найближчим часом фахівці корпорації планують відвідати Київ для вивчення умов можливих проектів.
У Токіо В.Кличко має намір зустрітися з керівництвом компаній Marubeni та Hitachi.
Як повідомлялося, у рамках першого етапу глибокої модернізації вагонів Київського метрополітену за кошти, отримані Україною в рамках Кіотського протоколу, КВБЗ у співпраці з Itochu модернізував 95 вагонів більш ніж за 1 млрд грн. Ще 25 вагонів модернізовано ним же у рамках другого етапу в 2015 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас