Кому в Україні найскладніше знайти роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому в Україні найскладніше знайти роботу

Особисті фінанси
2602
Традиційне літнє зниження активності шукачів та роботодавців послабило конкуренцію за робочі місця. За даними міжнародного кадрового порталу hh.ua у серпні кількість нових вакансій і резюме практично не змінилася. Протягом усього літа hh.Індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) тримався в рамках стабільних значень. Зараз на одну вакансію по Україні в середньому претендує 3 здобувачі.
Як і раніше, найнижча конкуренція за робочі місця спостерігається у західних регіонах – Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Також в топ-5 найменш конкурентних міст увійшов Хмельницький.
Найскладніше знайти роботу жителям Києва і Київської області. Ненабагато відстають Суми, Запоріжжя, Чернігів і Харків. Практично не змінилася ситуація в зоні ведення бойових дій. Донецьк і Луганськ продовжують бути лідерами за показниками конкуренції. В середньому на одну вакансію тут претендує 12-13 осіб.
Не змінився в серпні рейтинг професійних сфер з найвищою конкуренцією. Як і раніше, до нього входять топ-менеджери, юристи, початківці фахівці, бухгалтери і фінансисти, а також висококваліфіковані фахівці на виробництві. Наприклад, конкурс серед топ-менеджерів становить 11,9 осіб на місце, серед юристів – 6,4 чол., серед бухгалтерів і виробничників – 3,3-3,2 чол. на місце.
Закінчення високого курортного сезону і скорочення числа резюме призвело до зниження конкуренції серед представників туристичної галузі. У серпні професійна сфера “Туризм, готелі, ресторани” увійшла до п’ятірки рейтингу галузей з низькою конкуренцією.
Також у зв’язку зі збільшенням кількості вакансій стало простіше знайти роботу в автомобільній галузі. Найбільш низькоконкурентними сферами залишаються продажі, страхування і сегмент для робочого персоналу.
Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2016 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас