МЕРТ створив департамент з питань промполітики та ввів посаду заступника міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ створив департамент з питань промполітики та ввів посаду заступника міністра

Казна та Політика
165
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) створило департамент з питань промислової політики і посаду заступника міністра з промполітики, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Згідно з повідомленням прес-служби уряду, під час обговорення шляхів розвитку ГМК з представниками металургійної галузі прем’єр зазначив, що уряд шукає двох фахівців, які обіймуть посади керівника цього департаменту, а також заступника МЕРТ.
“Я розумію, що конкуренція у вашому секторі сьогодні зростає, я розумію, що є низка обмежень і проблем, з якими ви сьогодні стикаєтеся. І наше завдання сьогодні – допомогти там, де ми можемо, вийти зі складної ситуації, або пом’якшити ті негативні впливи, які ви сьогодні маєте”, – сказав В.Гройсман, звертаючись до представників галузі.
За його словами, одним з пріоритетів уряду є відродження промислового потенціалу країни. “Ми вважаємо, що він недорозвинений. Ми вважаємо, що сьогодні багато секторів залишені один на один зі своїми власними проблемами. І наше завдання полягає в тому, щоб чітко зрозуміти механізм підтримки і координації всіх тих, хто задіяний в промисловості нашої країни”, – заявив В.Гройсман.
Прем’єр також повідомив, що уряд докладає зусиля для створення механізмів стимулювання інвестиційної діяльності, відновлення промислового потенціалу, забезпечення гідного представництва українських виробників на міжнародних ринках, а також посилення експортних перспектив України.
Голова уряду додав, що до кінця вересня буде створено Офіс із залучення інвестицій, який розглядається як точка входу інвесторів в країну. Серед пріоритетів уряду – створення торгових представництв України за кордоном, які дозволять збільшити присутність вітчизняної продукції на міжнародних ринках, зазначив В.Гройсман, запросивши долучитися до цієї роботи бізнес.
“Загалом, я розглядаю уряд як інструмент в руках представників нашої промисловості для того, щоб ми збільшували наші можливості”, – сказав він.
“Внутрішня інфраструктура, модернізація країни – це питання номер один”, – підкреслив В.Гройсман.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас