Гройсман назвав оптимальну цифру запасів газу на зиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав оптимальну цифру запасів газу на зиму

Енергетика
1693
Уряд вважає правильним рішення підвищити запаси газу орієнтовно до 17 млрд кубометрів із запланованих раніше 14,5 млрд кубометрів і пояснює його необхідністю 100-відсоткового забезпечення паливом українських споживачів, а також гарантування транзиту газу європейським споживачам.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
«Ми вважаємо, що підвищення стратегічних запасів газу до 17 млрд кубометрів – це правильний крок. Ми дивимося, як знайти оптимальну цифру між 14,5 і 17 млрд кубометрів, щоб спокійно пройти опалювальний сезон. Для мене важливо, щоб осінньо-зимовий період з точки зору тепла для українців пройшов нормально. Наше завдання – не помилитися в розрахунках», – сказав голова уряду.
Раніше перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів повідомив, що Кабінет міністрів розглядає можливість збільшення запасів газу для проходження опалювального сезону 2016-2017 років до 17 млрд кубометрів, причому цей показник був розрахований з фактичних цифр споживання палива у відносно холодні зими. При цьому Кубів наголосив, що фінансування додаткової закупівлі газу також обговорювалося і забезпечено.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас