Генсек ООН повідомив, коли ліквідують бідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек ООН повідомив, коли ліквідують бідність

Світ
362
Бідність у всіх її проявах повинна бути ліквідована до 2030 року.
Про це заявив Генсек ООН Пан Гі Мун на прес-конференції, організованій в китайському Ханчжоу в рамках саміту G20.
 За його словами, мета проведення G20 полягає в забезпеченні миру, процвітання та сталого розвитку. Пан Гі Мун зазначив, що на саміті поряд з соціально-економічними питаннями обговорюватиметься і проблема зміни клімату. «Сталий розвиток можливий лише шляхом забезпечення стійкого миру. Для збалансованої економіки нам необхідні мир і співробітництво в ім’я розвитку.
 ООН продовжить надавати підтримку країнам, які прагнуть миру, розвитку і дотримання прав людини», – додав він. Він наголосив на необхідності здійснення країнами «Великої двадцятки» спільних зусиль, спрямованих на негайне вирішення проблем, які є наслідком бідності, нерівності та конфліктів.
«На жаль, ми стаємо свідками конфліктів у багатьох країнах, таких як Сирія, Ємен, Південний Судан, Лівія, Малі. Надзвичайна бідність і зростаюча нерівність зачіпають наше почуття справедливості. Кількість людей, які вимушено залишили своє місце проживання в результаті збройних конфліктів, досягла найвищого показника з часів Другої світової війни – 65 мільйонів. Ця цифра в багатьох країнах зростає щодня через триваючі там бойові дії. Всі ці питання повинні бути вирішені за допомогою прояви міжнародної солідарності», – додав він. Генсек ООН підкреслив, що одним з найважливіших факторів у справі досягнення стійкого розвитку є боротьба з бідністю.
 «Бідність у всіх її проявах повинна бути ліквідована до 2030 року. Сподіваюся, що до цього часу ми забезпечимо сталий розвиток і будемо жити в світі, де немає голодуючих. Ми зобов’язані забезпечити доступ нужденним до харчування, якісної освіти, медичних послуг, питної води, електроенергії та мирного життя», – додав Пан Гі Мун.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас