Сталий розвиток світової економіки не обійдеться без Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сталий розвиток світової економіки не обійдеться без Китаю

Світ
250
Без підтримки Китаю світовій економіці важко ступити на шлях сталого та інклюзивного розвитку, заявив президент Кільського інституту світової економіки Денніс Сноуер в інтерв’ю агентству “Сіньхуа”.
“На тлі нинішнього слабкого зростання світової економіки я сподіваюся, що члени G20 будуть просувати ідеї, здатні сприяти сталому розвитку. Якщо Китай зможе стати ініціатором і каталізатором цього процесу, це надасть велику допомогу іншим членам “двадцятки”, – сказав він.
За словами Д.Сноуера, для сприяння сталому розвитку світової економіки членам “двадцятки” необхідно розглянути шляхи протидії більш повільним темпам приросту глобальної економіки і шляхи створення моделі сталого та інтелектуального зростання. Ця модель приділяє менше уваги збільшенню виробництва і надає більше значення ресурсозберігаючому розвитку; не тільки робить наголос на матеріальних потребах людей, але і ставить більший акцент на досягненні щастя в широкому сенсі цього слова, а також розподілі дивідендів від глобалізації серед більш широких верств населення.
Інновації і “зелені фінанси” (фінансування екологічних проектів) мають важливе значення для економічної трансформації. Як заявив Д.Сноуер, на посаді країни-голови G20 КНР ставить у пріоритет “зелений” розвиток, що привертає увагу всього світу. Це свідчить про те, що Китай усвідомив необхідність вжити заходів у власній країні і, більше того, розглядає це питання як глобальний виклик.
Експерт цілковито визнає внесок Китаю у розвиток світової економіки. За його словами, протягом довгих років інші країни і регіони світу отримували користь багато в чому завдяки стрімкому розвитку китайської економіки. “Китай в даний час повинен всіма силами встановити модель стійкого розвитку економіки”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас