Китай готовий побудувати глибоководний порт в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готовий побудувати глибоководний порт в Україні

Казна та Політика
1368
Китай провів вишукувальні роботи і має конкретні плани з будівництва глибоководного порту на материковій Україні.
Про це в інтерв’ю повідомив посол України в Китаї Олег Дьомін.
Раніше глибоководний порт китайська сторона планувала будувати в Криму, але за нинішнього статусу півострова інвестори з Піднебесної не хочуть ризикувати коштами.
“Ці плани (з будівництва глибоководного порту. – ред.) залишилися і для Китаю, і для України. Але інвестори, які збиралися будувати порт у Криму, публічно заявили, що не матимуть справу з маріонетковою владою окупованого півострова і не будуть приступати там до цього проекту. Навпаки, вони готові такий порт будувати на материковій Україні. Більше того, проведена дуже велика дослідницька робота, вже є варіанти. Але далі справа за українською стороною: Україна повинна сказати, чи потрібен їй цей порт. Київ поки думає”, – зазначив Олег Дьомін.
Нагадаємо, в грудні 2013 року на українсько-китайському бізнес-форумі в Пекіні було підписано меморандум про будівництво в Криму порту акваторії з глибиною 25 метрів. Документ підписали “Київгідроінвест” і китайська BICIM. Передбачалося, що основну частину інвестицій в проект направить китайська сторона.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас