Перший супутник Facebook, який вибухнув з ракетою Falcon 9, коштував близько $200 млн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший супутник Facebook, який вибухнув з ракетою Falcon 9, коштував близько $200 млн.

Світ
962
Вчорашній день став невдалим для SpaceX, оскільки був ознаменований вибухом ракети Falcon 9 на стартовому майданчику мису Канаверал. Вибух стався за два дні до запланованого запуску, ніхто з персоналу не постраждав, чого, на жаль, не можна сказати про вантаж. Супутник, що знаходитвя на борту ракети, який компанія Facebook планувала використовувати для забезпечення доступом в інтернет жителів Африки, був повністю знищений.
За даними Spaceflight Now, вартість супутника становила близько $ 200 млн.
Згідно з офіційною заявою SpaceX, причиною інциденту стала якась «аномалія», більше подробиць, як очікується, стане відомо після завершення розслідування, що триває зараз .
Незабаром після аварії засновник і голова Facebook Марк Цукерберг зробив офіційну заяву, зазначивши, що в результаті аварії був знищений перший супутник Facebook. На момент інциденту він знаходився в Африці. Він сказав, що сильно засмучений подією і згадав про «план Б» – БПЛА Aquila для «роздачі» інтернету у важкодоступних і віддалених куточках нашої планети.
До речі, це був перший проект супутникового інтернету в рамках ініціативи Internet.org, який повинен був забезпечити підключенням мільйони.
Вчора некомерційна організація US Launch Report, яка возить ветеранів бойових дій дивитися на космічні запуски, опублікувала відео вибуху зі стартового майданчика.
До кінця року SpaceX планувала щонайменше шість запусків, які з великою ймовірністю тепер будуть перенесені. Якийсь час буде потрібний і для розслідування інциденту, і для відновлення пускового майданчика. Судячи з фотографій, одна з щогл, що утримують ракету на стартовому майданчику, серйозно деформована. Ресурс The Verge відзначає, усунення наслідків вибуху ракети Antares на стартовому майданчику в 2014 році тривало у NASA рік. Як стверджується, у SpaceX є доступ і до інших космодромів, але найбільш придатний з них – космічний пусковий комплекс-39 на мисі Канаверал – до кінця 2016-го перебуває на переобладнанні, тоді як ще один майданчик в Каліфорнії не підходить для пусків до МКС.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас