В Україні запущена онлайн-форма для виявлення недостовірних даних про майно в деклараціях чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запущена онлайн-форма для виявлення недостовірних даних про майно в деклараціях чиновників

Казна та Політика
891
Громадський люстраційний комітет запустив онлайн-форму повідомлень, яка допоможе виявити недостовірні дані про майно в деклараціях чиновників.
“Громадяни України, представники громадськості, журналісти зможуть контролювати достовірність заповнених декларацій, щоб притягнути до відповідальності тих посадових осіб, які не відображають майно в деклараціях або не можуть пояснити його походження”, – заявила голова ради ГО “Громадський люстраційний комітет” Олександра Дрік під час презентації проекту в Києві в п’ятницю.
За його словами, онлайн-форму повідомлень може заповнити будь-який громадянин, який хоче повідомити факти, що свідчать про недостовірність даних у деклараціях чиновників.
О.Дрік зазначила, що система, яка запускається, надійно захищена і можна гарантувати, що дані, передані громадянами України про недостовірність інформації в деклараціях чиновників, не потраплять до чужих рук.
“Наші сервери зберігаються в Америці, і вони захищені. Ми не отримували сертифіката Держкомзв’язку, але тим не менше система захищена, і ви можете не переживати, що ці дані колись опиняться не в тих руках”, – сказала О.Дрік.
Вона нагадала, що 1 вересня було формально запущену систему електронного декларування. “Станом на зараз там не оприлюднено жодної декларації, і, на жаль, виникає надзвичайно багато технічних питань, які дозволяють нам говорити про те, що триває і триватиме саботаж роботи цієї системи”, – зазначила О.Дрік.
“Ми також чудово розуміємо ризики, які виникають у зв’язку з роботою системи електронного декларування після початку роботи парламенту, зокрема ми точно знаємо, що плануються атаки на антикорупційне законодавство, і ми продовжуватимемо захищати систему електронного декларування для того, щоб вона почала давати той результат, який вона має давати, тому так важливо паралельно громадськості перевіряти ці декларації”, – підсумувала О.Дрік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас