СБУ розкрила "конверт" із загальним обігом 400 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ розкрила "конверт" із загальним обігом 400 мільйонів гривень

Кримінал
498
Діяльність конвертаційного центру із загальним обігом чотириста мільйонів гривень, який працював в Дніпропетровській і Херсонській областях, СБУ припинила.
Про це повідомляє прес-центр СБ України.
“Посадові особи кількох банківських установ з російським капіталом зареєстрували низку фіктивних фірм для надання “послуг” з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів в готівку нібито які фінансову допомогу. Залежно від типу фінансової угоди організатори «конверту» забирали від 4,5 до 11 відсотків”, – йдеться в повідомленні.
Протягом 2015-2016 років клієнтами ділків були майже 50 підприємств різних форм власності з різних регіонів України, в тому числі і з зони проведення антитерористичної операції.
Під час обшуків в приміщеннях, автомобілях і за місцем проживання організаторів конвертаційного центру співробітники спецслужби вилучили понад двісті тисяч гривень, бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку.
Перевіряється причетність шахраїв до фінансування сепаратизму з метою дестабілізації ситуації в Україні.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до незаконної фінансової операції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас