Злиття Tesla і SolarCity - як воно відіб'ється на акціях дітища Маска - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Злиття Tesla і SolarCity - як воно відіб'ється на акціях дітища Маска - експерт

Фондовий ринок
763
Компанія Tesla оновила прогноз щодо ставок капіталу для своїх акціонерів у зв’язку із стрімким злиттям Tesla та SolarCity. Злиття має дуже високу актуальність також через форму S-4, оскільки SolarCity дуже потребує швидких оборотних коштів.
Повідомив Finance.UA Пітер Гарнрі, голова департаменту зі стратегії акцій інвестиційного банку Saxo Bank.
За словами експерта, грошова позиція компанії скоротилася більш ніж на $300 млн за минулий рік і трохи більше на $160 млн станом на другий квартал 2016 року.
“Об’єднання компаній Tesla і SolarCity отримає негативний показник вільного грошового потоку протягом останніх 12 місяців у $2,5 млрд. Tesla розуміє, що буде змушена підняти або часткові, або боргові зобов’язання, в залежності від ринкових умов до кінця 2016 г. Таким чином, я припускаю, що це гра-заміна в короткостроковій перспективі для акціонерів Tesla. Це, безумовно, негативно для котирувань акцій, які наразі коштують близько $212/акція, – каже Пітер Гарнрі. – Ми бачимо короткостроковий потенціал зниження, принаймні, аж до найнижчого показника з червня за ціною $190/акція, і якщо відбудеться падіння нижче цих рівнів, ми могли б легко перейти і до $180, де багато консенсусу за короткими позиціями”.
 
Є аналітики, які дивляться на Tesla більш негативно і оцінюють її в $180 як справедливу вартість, тому безпосередньо наступним кроком буде прорив через технічний рівень в $190, говорить голова департаменту зі стратегії акцій інвестиційного банку Saxo Bank.
“У нас є власна коротка позиція в портфелі капіталу SaxoStrats. Ми трохи у виграші, і думаємо, що події, пов’язані з формою S-4 компанії Tesla, підтримають наш короткостроковий «ведмежий» погляд на Tesla”, – резюмує Гарнрі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас