Десятки тисяч киян опинилися в будинках-«привидах» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десятки тисяч киян опинилися в будинках-«привидах»

Нерухомість
4164
Квартири на об’єктах скандального забудовника Анатолія Войцеховського, який втік з-під слідства і на рахунку якого понад 40 незаконних будівництв у Києві, продовжують продаватися, незважаючи на їхню зупинку і арешти земельних ділянок.
Якщо в афері «Еліта-Центр» постраждало 1759 осіб, то в історії будівництв Войцеховського – десятки тисяч.
«Тільки на старій Дарниці є два будівництва Войцеховського – більш ніж 2,5 тис. осіб живуть в недобудованих будинках з перебоями з електрикою і водопостачанням. Але ж по Києву у нього десятки таких об’єктів, боюся, що жертв цієї афери в десятки разів більше», – розповів виданню голова земельної комісії Київради Олександр Міщенко.
З ним згоден екс-заступник головного архітектора Києва Віктор Глеба.
«Еліта-Центр» – десята частина того, що зараз відбувається в Києві. Будинки будуються без дозвільних документів на самозахопленій землі. Нерідко люди купують квартири на восьмому поверсі триповерхового торгового центру», -повідомив журналістам Глеба.
Всього, за оцінками радника київського мера Дмитра Бєлоцерковця, у Войцеховського 43 незаконних недобудови за період 2009-2014 рр.
Як розповіли в Держархбудінспекції, купивши квартиру в одному з будинків забудовника, у якого не було документів на початок робіт, оформити право власності на неї буде неможливо.
Втім, незважаючи на те, що розкрито всі проблеми з будівництвами Войцеховського, квартири в об’єктах Войцеховського продовжують продаватися.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас