Автоіндустрія Китаю прискорює зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоіндустрія Китаю прискорює зростання

Технології&Авто
472
Поява різних економічних побоювань справила значний тиск на автомобільну індустрію в минулому кварталі. Все почалося з невтішного звіту про доходи, а також значного відкликання автомобілів різних автокомпаній. Втім, Китай рухався в протилежному напрямку.
Відзначаючи падіння автомобільних продажів з 2015 року, Бюро економічного аналізу повідомило, що внутрішні й закордонні продажі автомобілів у липні впали на 9%. До того ж, індекс споживчих настроїв опинився в цілому слабким на початку року.
Згідно з коментарями кандидата на пост президента Дональда Трампа, Сполучені Штати володіють найбільшою кількістю автомобілів, поставлених з Азії в перших двох кварталах 2016 року. Як показав звіт, з Японії та Кореї було поставлено близько 1,23 млн автомобілів, тоді як США експортували приблизно 40 000 авто.
Вся справа в Китаї
Автопродажі в Китаї зросли в липні приблизно на 26,3% на тлі слабкого зростання Китайської економіки. Як видно, витрати споживачів підтримали автомобільний сегмент. Китай є найбільшим виробником і споживачем автомобілів у світі. Це лідерство було очевидним останні кілька кварталів.
Автоіндустрія Китаю прискорює зростання
Як повідомляється в статті, опублікованій на сайті FSM News під назвою Автопродажі в Китаї зросли на 26,3% «За перші сім місяців 2016 року, продажі зросли на 11% до 14,64 млн автомобілів. Продажі автомобілів для особистого використання та ділових поїздок зросли на 9,84% до 14,68 млн одиниць за сім місяців».
Додатково до високих продажів у Китаї, країна має намір експортувати понад 10 000 гібридних автомобілів марки Buick Envision і Cadillac CT6 у Сполучені Штати. Згідно з прогнозами Buick, за повний рік вони продадуть 1,2 млн автомобілів, 1 млн з яких будуть продані в Китаї. Крім цього, партнерство General Motors з Китаєм може сприяти постачанню 1 мільйона автомобілів Buick автолюбителям з Китаю.
Більше того, електрокар Tesla Model S, вартістю $85,000 у США, буде доступний в Китаї за ціною $124,000. Все це може значно збільшити автопродажі в Китаї. Згідно з прогнозами, продажі автомобілів у Китаї можуть наблизитися до позначки 24 мільйони одиниць до закінчення року.
Що буде надалі
Автоіндустрія в Китаї може прогресувати і демонструвати хороші результати, проте зусилля автомобільних компаній за межами Азії також були відчутні. По-перше, це зростаючі інновації електромобілів. Tesla Motors належить до найбільших компаній, які довели, що електромобілі можуть бути кращими, ніж автомобілі, що працюють на бензині. Незважаючи на те, що мета компанії була трохи амбітною, той факт, що Tesla зуміли випустити 140 000 електромобілів, вселяє певну надію.
Автоіндустрія Китаю прискорює зростання
Одночасно з появою електромобілів відбулася еволюція акумуляторних батарей, і всього тиждень тому Tesla повідомили про нову батарею для моделей Model S і Model X. У статті «SolarCity підтримає зростання Tesla», опублікованій на FSM News повідомляється, що «Автовиробник, швидше за все, підготує і випустить нову батарею ємністю 100 кВ/год для електрокарів Model S і Model X, яка може збільшити пробіг Model S на одному заряді з 435 км до 610 км».
З іншого боку, Nissan також почали масштабні рухи в напрямку інновацій, після того як запустили виробництво електрокара LEAF в 2010 році. Японський мультинаціональний автовиробник також приєднався до «інтелектуальної мобільності», запустивши додаток Smart Car. Режим безпілотного водіння також був представлений на ринку, але повідомлення про аварії викликали сумніви щодо безпеки нової функції.
Висновок
Безсумнівно, Китай зайняв найвищу позицію в автомобільній індустрії. Це може бути через податкові реформи та інші заходи, які підвищили зацікавленість покупців у автомобілях. Що насправді очевидно, так це компетентний торговельний зв’язок Китаю в і за межами Азії. Потенціал китайського ринку був представлений перед очима інвесторів, чи то технології, чи споживчі товари. Будучи другою найбільшою економікою, Китай завоював кожен сектор ринку – Америка мала передбачити такий хід подій на ринку. Безумовно, ці Американські автомобільні компанії можуть задіяти більше технологічних поліпшень, втім, потенціал японських і корейських компаній був вразливим. В даний час все полягає не в технологіях, а в можливості взаємодії.
Завдяки безкоштовній передплаті немає необхідності постійно шукати джерела новин. FSM News своєчасно надає новини ринку про сировинні товари, акції, фінанси, економіку, технології, споживчі товари і форекс. Підпишіться вже сьогодні й отримайте щоденну розсилку.
За матеріалами:
fsmnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас