Безпека мобільних додатків: як захистити пристрій від зломів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпека мобільних додатків: як захистити пристрій від зломів

Технології&Авто
734
Згідно з нещодавнім опитуванням Evans Data, пріоритетом для розробників мобільних додатків є безпека. В цьому сенсі біометрична аутентифікація – ідеальний спосіб захисту користувачів.
36% респондентів забезпечують безпеку мобільних додатків за допомогою біометричної аутентифікації. Саме цей метод вони вважають найнадійнішим. 25% опитаних покладаються на апаратне шифрування, 18% відсоткам сподобалася аутентифікація через NFC. 14% вважають найбільш безпечним шифрування на пристроях програмними засобами.
Згідно з дослідженням, 39% розробників вважають, що безпека безпосередньо залежить від рівня додатка. На думку 28% респондентів, запорукою безпеки є надійна операційна система на мобільних пристроях. Втім, дослідження продемонструвало, що, швидше за все, для захисту користувачів розробники додатків будуть вдаватися до шифрування даних.
Незважаючи на таке очевидне вподобання розробниками біометрії, в технологічній компанії CEB сумніваються в перевагах цієї технології для аутентифікації і швидше довіряться старим-добрим паролям.
Поведінкова біометрія — нова альтернатива паролів. Можливість застосування нового типу біометрії вивчають у британській фінансовій установі Nationwide. Спільно з організаціями BehavioSec і Unisys компанія працює над алгоритмом, який відстежує унікальні особливості взаємодії користувача з його пристроєм: особливості набору тексту, перегляду слайдів і навіть утримування смартфона.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас