Google планує запустити конкурента Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google планує запустити конкурента Uber

Фондовий ринок
310
Google має намір реалізувати пілотну програму розвитку сервісу пошуку попутників в районі Сан-Франциско.
Спочатку Google запустила пілотний проект тільки для своїх співробітників біля штаб-квартири в Каліфорнії. Він дозволяє за допомогою додатка Waze шукати попутників.
В ході реалізації пілотного проекту в околицях Сан-Франциско кожен може зареєструватися в якості водія, проте кількість обслуговуваних пасажирів буде обмежена 25 тисячами – це персонал розташованих там великих фірм, таких як сам Google, а також Wal-Mart Stores і Adobe.
Здійснювати поїздки можна буде лише двічі в день – на роботу і з роботи.
Тепер, як розповів співрозмовник газети, цієї осені компанія має намір запустити програму для користувачів Waze в Сан-Франциско (штат Каліфорнія). При цьому в планах – розширення сервісу, якщо він буде мати успіх.
Компанія буде використовувати навігаційний додаток Waze, розроблений однойменною ізраїльською фірмою, яка була куплена Google в 2013 році.
Вона надає в режимі реального часу інформацію про рух автомобілів по трасах на основі даних, отриманих від водіїв-учасників.
На відміну від сервісу Uber, на платформі Waze буде реалізований принцип встановлення зв’язку між потенційним пасажиром і водієм.
Компанія заявила, що тарифи на сервіс будуть підтримуватися на “досить низькому” рівні, щоб їм не могли скористатися ті, хто хоче здійснювати перевезення на комерційній основі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас