У Росії знову хочуть створити аналог «Вікіпедії» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії знову хочуть створити аналог «Вікіпедії»

Світ
557
Створювати власну «Вікіпедію» в Росії вже намагалися один раз в 2014 році (більш точну і об’єктивну) і двічі в 2015 році (БІЕ і «Ріпедія»). Востаннє – рівно рік тому.
Але повернімося до нових грандіозних планів російських чиновників. В уряді Росії хочуть створити новий енциклопедичний сайт – російський аналог «Вікіпедії» – на базі російських наукових енциклопедій, в тому числі оцифрованої версії Великої радянської енциклопедії (ВРЕ). Про це йдеться в розпорядженні на офіційному порталі правової інформації.
Майбутній сайт-енциклопедія названий на документі «загальнонаціональним науково-освітнім інтерактивним енциклопедичним порталом». Для його розробки буде створено міжвідомчу робочу групу на чолі з віце-прем’єром Сергієм Приходьком. Також розробкою порталу займуться представники Мінкомзв’язку, Росдруку, Міністерства освіти та науки, Мінкультури, МЗС, Росстату, Росреєстру, Федерального агентства наукових організацій (ФАНО), Російської академії наук.
У червні 2015 року директор Інституту всесвітньої історії (ІВІ) РАН Олександр Чубар’ян заявив, що російські вчені, випускаючи історичну енциклопедію, мають намір у перспективі замінити «Вікіпедію» електронною версією видання. Він уточнив, що спочатку ІВІ РАН планував самостійно видати таку енциклопедію.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас