Всередині Uber: як і скільки заробляють водії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всередині Uber: як і скільки заробляють водії

Фондовий ринок
13319
Для водія-таксиста Uber обіцяє величезні гроші – до 50 тис. гривень на місяць.
Рахуємо реальний заробіток в Uber
Загальний тариф Uber за поїздку рахується за формулою «подача» (25 грн.) + «пробіг» (4,5 грн. за 1 км) + «час» (40 коп за 1 хвилину); мінімальний тариф за поїздку – 40 грн. Як показав досвід, активний водій Uber цілком реально може заробляти 10-12 тис. грн. на тиждень або близько 40-50 тис. грн. на місяць. Для цього потрібно бути «на лінії» 60-65 годин на тиждень; не стояти на місці, а приймати і виконувати замовлення; потрібно навчитися користуватися бонусами Uber. При цьому середній щотижневий пробіг становить 1,2-1,4 тис. км, а середній щомісячний пробіг дорівнює 5-6 тис. км; таким чином, реально (з урахуванням бонусів Uber) ціна 1 км пробігу досягає 8-10 грн. Але при розрахунку чистого прибутку важливо враховувати не тільки доходи, але і витрати: пальне, ТО і ремонти, страховка, падіння ціни автомобіля. Різниця між доходами і витратами якраз і буде чистим прибутком водія Uber. Для розрахунку прибутку я взяв кілька автомобілів і постарався врахувати всі можливі витрати.
Вхідні дані такі:
Розрахунковий термін служби в режимі «таксі» – 300 тис. км та близько 4-5 років: далі автомобіль може затребувати дорогих ремонтів. Витрати на ТО до закінчення гарантії (100 тис. км) – стандартні плюс необхідні дрібні ремонти на офіційній СТО. Після закінчення гарантії – використані ціни на запчастини і роботи (неофіційна СТО) від партнерів каталогу запчастин hotline.ua.
Ремонт та перелік деталей – згідно з узагальненими даними по профільних автомобільних формах і статтях про б/у авто. Додатково необхідно докупити 16 шин: 2 комплекти літніх і 2 комплекти зимових, плюс є штатні шини; разом 5 комплектів. Також враховуємо падіння ціни (оціночна вартість автомобіля від популярних майданчиків trade-in), страхування, додаткові витрати (мийка, килимки, ароматизатор, омивач, чохли на сидіння). І, звичайно, пальне – найбільшу статтю витрат.
Проте загальний висновок зробити можна:
Працювати у Uber вигідно – щомісяця тут можна заробляти від 20 до 35 тис. грн. навіть з урахуванням всіх експлуатаційних витрат і втрати ціни автомобіля.
При цьому для розрахунку я взяв водіїв, які працюють у Uber активно, але не «безперервно»: вони вирішують власні питання в середині робочого дня, проте щільно включаються у роботу в годину-пік і в п’ятницю-суботу-неділю. Крім того, ці водії розібралися в бонусах Uber, які становлять 40-50% доходу і перекривають комісію, що досягає 32,5%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас