Американці допоможуть Львівській області вирішити проблему зі сміттям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці допоможуть Львівській області вирішити проблему зі сміттям

Казна та Політика
609
На території Львівської області планують спорудити сучасний сміттєпереробний завод за американською технологією утилізації відходів.
Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
“Відповідний протокол про наміри співробітництва минулого тижня підписали голова облдержадміністрації Олег Синютка і президент Energy Group компанії Valuebridge (США) Вільям Брайан”, – йдеться в повідомленні.
Уточнюється, що підписання відбулося у суботу, 27 серпня. За словами Синютки, наступним кроком стане аудит та розробка проектних пропозицій, а потім буде ухвалено рішення про подальшу можливість будівництва.
Зазначається, що американська технологія переробки побутових відходів дозволяє переробляти не тільки нове сміття, але і те, яке вже давно складується, в тому числі і на Грибовицькому полігоні.
“Дуже важливо, що тут немає абсолютно жодної екологічної небезпеки, тому що під високими температурами та дією плазми відбувається розклад на молекулярному рівні. До того ж ми зможемо отримати додаткові продукти переробки у вигляді дизпалива, електроенергії, що дозволить зробити завод рентабельним”, – повідомив Синютка.
Сторони підтвердили взаємну зацікавленість у пошуку та залученні інвестицій в сфері утилізації та переробки сміття. Йдеться про перспективу впровадження на території області технології високотемпературного спалювання відходів під назвою Waste to energie.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас