Світові поставки персональних комп'ютерів впадуть на 7,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові поставки персональних комп'ютерів впадуть на 7,2%

Технології&Авто
213
Світові поставки персональних комп’ютерів (ПК) в 2016 році скоротяться на 7,2% в річному зіставленні, – прогнозують експерти International Data Corporation (IDC).
Втім, в IDC трохи поліпшили прогноз, оскільки в травні очікували падіння показника в цьому році на 7,3%. Очікується, що в 2017 році темпи зниження поставок ПК сповільняться до 2,1%. Попередній прогноз IDC вказував на зменшення поставок ПК в наступному році на 1,6%. Темпи зниження продажів ПК в II кварталі 2016 року сповільнилися до 4,1%, причому динаміка продажів виявилася на 3 процентних пункти кращою за очікування IDC.
На думку експертів IDC, ситуація пов’язана зі збільшенням попиту на ПК в США, Західній Європі та країнах Латинської Америки, що пов’язано, зокрема, з поповненням запасів продукції. Ця тенденція не збережеться в II півріччі 2016 року, впевнені в корпорації.
Як підкреслюється в аналітичному огляді, імпульс до зростання попиту на ПК також послаблюється збереженням економічної і політичної невизначеності в світі, пов’язаної з коливаннями валютних курсів і цін на нафту, а також потенційними наслідками виходу Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).
Раніше повідомлялося, в Україні в першому кварталі 2016 року ринок ІТ-техніки скоротився ще на 3,7% в грошовому вираженні в порівнянні з аналогічним кварталом минулого року, склавши 3 млрд грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас