З сьогоднішнього дня учасники АТО мають пільгу на працевлаштування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З сьогоднішнього дня учасники АТО мають пільгу на працевлаштування

Особисті фінанси
1383
Сьогодні, 30 серпня, набувають чинності зміни до закону “Про зайнятість населення”, які дають додаткові гарантії працевлаштування учасникам АТО. Зміни були прийняті парламентом 7 липня і підписані президентом 29 липня.
Про це повідомляє “Урядовий кур’єр”.
Роботодавцю, який працевлаштує на робоче місце за направленням державної служби зайнятості учасників АТО терміном не менше ніж на два роки, щомісяця компенсуються витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування. Зміни стосуються тільки тих учасників АТО, які зареєстровані в державній службі зайнятості і перебувають на обліку як безробітні.
“Ми прогнозуємо, що кожен демобілізований військовий, готовий до виходу на ринок праці, матиме можливість принаймні на 40% швидше знайти роботу”, – заявив в.о. голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко.
За даними Держслужби зайнятості, з початку бойових дій на обліку перебувало 38600 учасників АТО, з них 36500 отримували допомогу по безробіттю, а працевлаштувати вдалося 8450.
За словами пана Ярошенка, ще майже 2 тис. учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу на це.
До цього, відповідно до закону “Про зайнятість населення”, який набув чинності на початку 2013 року, пільги у працевлаштуванні отримали батьки-одинаки, діти-сироти, особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування, молодь після строкової служби в армії або навчання в вузів, особи, яким до пенсії залишилося менше 10 років, інваліди.
Для підприємств та організацій, де працює понад 20 штатних працівників, встановлена квота в 5% на заповнення вакансій працівниками, які мають додаткові гарантії працевлаштування.
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас