Поштовий гігант DHL переходить на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поштовий гігант DHL переходить на електромобілі

Технології&Авто
647
Міжнародна служба доставки листів і посилок DHL переводить свої автомобілі на електричну тягу.
Про це пише “Німецька хвиля”.
До профільного бізнесу поштового підприємства автомобілебудування явно не відноситься. Однак найважливішим “засобом виробництва” будь-якої логістичної компанії є вантажівки.
Автопарк німецького поштового гіганта Deutsche Post, якому належить і міжнародна служба експрес-доставки DHL, становить в одній тільки Німеччині близько 70 тисяч комерційних автомобілів.
Як зазначається, випуском електромобілів займається сама німецька пошта. Серійне виробництво поштових електромобілів почалося навесні 2016 року. В експлуатацію вже зданий 1000-й примірник.
До кінця цього року Deutsche Post має намір довести кількість легких вантажних електромобілів, які розвозять по містах Німеччини листи і посилки, до 2 тисяч. А в 2017 році виробництво на території колишнього вагонобудівного заводу в Ахені має досягти 10 тисяч одиниць на рік.
Випускає ці електромобілі, що отримали назву StreetScooter, однойменна фірма, що є типовим стартапом. Виникла вона, як і належить в наші дні молодим інноваційним фірмам, в університетському середовищі – в надрах Рейнсько-Вестфальської вищої технічної школи в Ахені.
Створили фірму в 2010 році два інженера, випускники та завідувачі кафедрами цього вузу Ахім Кампкер і Гюнтер Шу. Одному було тоді 34 роки, іншому 51 рік. Їх ідея полягала в розробці та рентабельному виробництві малих партій електромобілів для поїздок на короткі відстані. А це саме те, що потрібно пошті для доставки листів і посилок по місту.
Тому концерн Deutsche Post спочатку став співінвестором проекту, а в 2014 році повністю купив компанію StreetScooter. До цього часу вона спеціально на замовлення пошти розробила модель комерційного електромобіля Work – функціонального, місткого, не обтяженого прибамбасами та недорогого.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас