МЕРТ пропонує об'єднати економічні підрозділи СБУ, МВС і податкової міліції в Службу фінансових розслідувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує об'єднати економічні підрозділи СБУ, МВС і податкової міліції в Службу фінансових розслідувань

Казна та Політика
224
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України пропонує обговорити можливість об’єднання економічних підрозділів Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і податкової міліції в Службу фінансових розслідувань, повідомляється на веб-сайті МЕРТ.
“Пропонується на обговорення: об’єднати економічні підрозділи СБУ, МВС і податкову міліцію в Службу фінансових розслідувань; демілітаризувати нову Службу; сфокусувати її на аналітичній роботі і розслідуваннях”, – вказується в презентації.
У МЕРТ вважають, що реалізація таких кроків знизить тиск на бізнес, підвищить ефективність розслідувань і довіру суспільства до державних органів.
Серед поточних проблем в презентації вказуються нескінченні перевірки, що включають “маски-шоу”, вилучення обладнання, а також істотне дублювання функцій державних правоохоронних органів.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів розробило проект поправок до Податкового кодексу, яким передбачено заміну податкової міліції на фінансову поліцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас