Міненерго відкликало узгодження запропонованих "Нафтогазом" інвестпроектів на освоєння кредитних коштів держбанку Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго відкликало узгодження запропонованих "Нафтогазом" інвестпроектів на освоєння кредитних коштів держбанку Китаю

Казна та Політика
140
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” зазначає, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості відкликало свій лист-узгодження запропонованих НАКом інвестиційних проектів на освоєння кредитних коштів Державного банку розвитку Китаю.
Про це йдеться в повідомленні “Нафтогазу”.
“Нафтогаз” очікував попереднього узгодження проектів китайською стороною під час засідання підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва між Україною і КНР минулого тижня (22-26 серпня). Однак, враховуючи зміну позиції Міненерго, яке відкликало свій лист-погодження проектів “Нафтогазу”, на рівні українських міністерств не була вироблена узгоджена позиція, і питання узгодження проектів було виключене з порядку денного засідання”, – йдеться в повідомленні НАКу.
“Нафтогаз” наголошує, що для України кредитна угода з Державним банком розвитку Китаю є найбільшим доступним джерелом фінансування проектів з енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів, що імпортуються.
На думку “Нафтогазу”, в поточній ситуації ці кошти також є конкурентними у порівнянні з іншими можливими джерелами фінансування подібних проектів у таких обсягах.
Як повідомлялося, раніше “Нафтогаз” запропонував Мінекономіки схвалити інвестпроект, який передбачає модернізацію систем індивідуального опалення в приватних будинках малозабезпечених споживачів (прогнозна сума кредитних коштів близько 1,7 млрд доларів), а також два проекти з будівництва електростанцій в Києві та Львівській області (прогнозна сума кредитних коштів близько 1,3 млрд доларів) і з закупівлі бурового та допоміжного обладнання для ПАТ “Укргазвидобування” (прогнозна сума кредитних коштів близько 0,4 млрд доларів).
Китай продовжив термін доступності кредиту Державного банку розвитку Китаю для НАК “Нафтогаз України” у розмірі 3,65 млрд доларів до 25 грудня 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас