Насалик повідомив, скільки Україна вже накопичила тонн вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насалик повідомив, скільки Україна вже накопичила тонн вугілля

Енергетика
594
Україна накопичила понад мільйон тонн вугілля.
Міністр запевняє, що найкритичніший сезон вже позаду
На складах в Україні знаходиться понад один мільйон тонн вугілля, з них антрацитовой групи – близько 420 тисяч тонн. Про це в інтерв’ю розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
“Антрацит, як ви знаєте, видобувається в шахтах, розташованих на непідконтрольних Україні територіях і в інших державах. Сказати про те, наскільки це великі запаси, на сьогодні не можна.
По-перше, тому що Україна вже, якщо можна так висловитися, “пройшла” опалювальний сезон, тільки не взимку, а в червні-серпні. Якщо в грудні 2015 року навантаження становило 6,7 тисячі мегават, а в січні 2016- го – 7,1 тисяч ымегават, то зараз, влітку, у нас було 8,3 тисячі мегават. Це на 20% більше, ніж в осінньо-зимовий період.
По-друге, вперше влітку працювало не 11 енергоблоків атомних електростанцій, а дев’ять. Але ми цей період подолали, спалюючи по 95-100 тисяч тонн вугілля на день”, – розповів Насалик.
Крім того, за словами Насалика, в травні-червні припинилися поставки антрацитового вугілля із зони бойових дій на Донбасі.
“Міненерго розробило план підготовки та проходження опалювального сезону, який затвердив уряд. Згідно з цим документом, станом на 1 листопада запаси вугілля на складах повинні становити 2,8 мільйона тонн. З них 1,1 мільйона тонн – антрацитна група, і такий самий обсяг вугілля газової групи повинен бути на складах ТЕС, плюс по 300 тисяч тонн вугілля газових і антрацитових марок на складах ТЕЦ”, – зазначив Насалик.
Він уточнив, що на сьогоднішній день відставання по накопиченню газового вугілля немає, а по антрациту відставання близько 220 тисяч тонн. Насалик запевняє, що це некритичний обсяг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас