Мінінфраструктури України запропонувало Китаю розглянути здешевлений варіант "Повітряного експреса" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури України запропонувало Китаю розглянути здешевлений варіант "Повітряного експреса"

Казна та Політика
737
Міністерство інфраструктури України запропонувало китайським партнерам розглянути спрощений варіант будівництва залізничного пасажирського сполучення Київ – аеропорт “Бориспіль”.
Як повідомила прес-служба міністерства, про це та про інші кроки, спрямовані на поглиблення українсько-китайської співпраці, йшлося під час переговорів, що відбулися 23-25 серпня в Києві.
Так, на сьогодні розробляється значно дешевший проект “Повітряний експрес” із використанням дизельного потяга, що дасть можливість завершити будівництво в 2018 році та здійснювати ремонтні роботи на базі локомотивного депо “Дарниця”.
Крім того, заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань відзначив важливість участі китайських компаній у перевезенні вантажів через порт Чорноморськ (Іллічівськ) і території країн – учасниць Шовкового шляху: Грузії, Азербайджану та Казахстану.
Національний проект “Повітряний експрес” – залізничне пасажирське сполучення Київ – міжнародний аеропорт “Бориспіль”, будівництво інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону” – спрямований на забезпечення розвитку транспортної інфраструктури, посилення конкурентних позицій українських авіаперевізників, зростання інвестиційної та туристичної привабливості країни.
Для його реалізації в 2011 році під держгарантії було укладено кредитний договір з Експортно-імпортним банком Китаю на суму $372,3 млн.
Генеральним підрядником для виконання робіт із будівництва “під ключ” було визначено Китайську національну машинобудівну корпорацію.
Водночас у грудні 2014 року в. о. заступника гендиректора аеропорту “Бориспіль” з операційної діяльності Антон Борисюк висловив сумнів у затребуваності початкового проекту залізничного сполучення між Києвом та аеропортом “Бориспіль”, а у квітні того самого року А.Пивоварський назвав цей проект “економічно необґрунтованим”.
У червні 2015 року стало відомо про готовність України та Китаю обговорити можливість переспрямування кредитних коштів, передбачених для “Повітряного експреса”, на інші проекти, а у березні 2016 року Мініфраструктури отримало згоду китайських партнерів на переформатування проекту “Повітряний експрес”
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас