Uber отримав $ 1,2 млрд збитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber отримав $ 1,2 млрд збитку

Фондовий ринок
1702
Компанія Uber Technologies в першому півріччі отримала збиток у розмірі $1,2 млрд, а можливо, і більше.
Такі дані наводить агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела.
Uber, яка створила мобільний додаток для пошуку, виклику й оплати таксі чи приватних водіїв, не є публічною, тому точно оцінити її фінансове становище дуже важко, проте компанія щокварталу проводить конференцію зі своїми інвесторами, де й ділиться інформацією.
Bloomberg посилається на учасників такої конференції і стверджує, що з початку року у компанії величезні збитки – щонайменше $1,2 млрд, при цьому основна стаття витрат – виплати водіям.
Зазначено, що збиток за півріччя отримав навіть підрозділ у США – $100 млн, незважаючи на те що Штати є основним ринком компанії і в I кварталі там удалося отримати прибуток.
У цілому ж у I кварталі збиток становив $520 млн, у II кварталі – $750 млн.
Зазначимо, що збитки в Uber були і торік. Експерти пов’язували це з високими витратами на просування в різних містах. Передбачається, що вже 2019 року чистий прибуток Uber становитиме $8,2 млрд за чистого виторгу $22,7 млрд. Відповідно до прогнозу, за чотири роки компанія згенерує майже $14 млрд чистого прибутку на розвинених ринках. При цьому Uber не прогнозує свої перспективи на ринках, що розвиваються.
Якщо не вдаватися до подробиць, то в цілому бізнес видається перспективним. У компанії відмінно оптимізовано витрати: мінімум працівників, мінімумів офісів, усе робиться автоматично, а зворотний зв’язок ведеться через електронну пошту. При цьому виплати водіям здійснюють тільки від їхнього заробітку, тобто про жодні аванси мови не йде. Саме тому, знову ж таки, якщо не знати внутрішньої кухні, виникають питання про збитки.
Замовлень в Uber в основних містах справді багато, взяти хоча б Москву чи міста США. Можливо, витрати справді пов’язані з тими містами, де сервіс ще не досяг популярності. Так, наприклад, у Празі доводиться витримувати жорстку конкуренцію з таксі старого типу, які працюють через диспетчера, і багато хто просто не знає про існування Uber.
У Будапешті взагалі велася справжня війна з таксистами, але в підсумку зацікавлені люди домоглися закриття Uber в Угорщині.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас