Куди експортують антибіотики українські виробники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди експортують антибіотики українські виробники

Фондовий ринок
938
У березні-квітні зріс експорт українських антибіотиків. Про це повідомляють в компанії Alliance Capital Management.
В експорті вітчизняних антибіотиків лідирує з часткою 91% (у грошовому вираженні) компанія Сінбіас Фарма, яка і раніше була лідером з постачання антибіотиків за кордон.
Фармацевтична фірма “Дарниця” отримала частку 5% від загального обсягу експорту (2% в 2015 році), а “Київмедпрепарат” закінчив перше півріччя з часткою 3% від загального обсягу постачань 2% в 2015 році).
Основний обсяг антибіотиків з України постачається до Німеччини (63%). Це на 1% більше, ніж роком раніше. Далі йдуть Нідерланди, частка яких становить 29% (31% у 2015 році).
Варто відзначити, що постачальники українських антибіотиків в цьому році відкрили для себе ринок Італії, відправивши туди 5% всієї продукції, що експортується. Замикає список імпортерів українських антибіотиків, після трирічної перерви в поставках, Китай. Частка цієї країни в поточному році становила 3% від загальної кількості експорту.
Припинилися в першому півріччі 2016 експортні постачання українських антибіотиків до Латвії, Південної Кореї, Білорусі і Чехії. Найдорожчі антибіотики, як і в минулому році, експортувалися на ринок Нідерландів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас