Мінекології ініціює підвищення штрафів за організацію звалищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекології ініціює підвищення штрафів за організацію звалищ

Казна та Політика
104
Міністерство екології та природних ресурсів розробляє законопроект, який передбачить істотне підвищення штрафів за порушення природоохоронного законодавства.
Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі телеканалу “Еспресо”, передає прес-служба Мінекології.
“З моєї точки зору відповідальність, яка прописана в законодавстві, є недостатньою. Наприклад, якщо за незаконне звалище біля обласного центру штраф становить всього 350 гривень, то це недієвий механізм. Ми зараз готуємо новий законопроект про підвищення відповідальності за шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу “, – розповів Семерак.
Він нагадав, що в таких країнах, як Польща і Німеччина, діють спеціальні підрозділи з моніторингу дотримання природоохоронного законодавства.
“Це наша перспектива. Але для прийняття подібного рішення ми повинні використовувати громадський тиск як найбільш дієву силу і підвищити рівень покарань, які обов’язково повинен ухвалити парламент. Сподіваюся, що мої колеги ВР підтримають мене в намірах підвищити відповідальність за такі правопорушення як організація нелегальних звалищ і ігнорування вимоги їх прибрати в певні терміни “, – сказав Семерак.
Крім того, за словами Семерака, зараз на завершальному етапі перебуває процес створення інтерактивної карти стихійних і санкціонованих сміттєзвалищ.
“На цій карті буде офіційна інформація від органів місцевого самоврядування, яку ми отримуємо і паралельно обробляємо”, – додав міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас