Китайська COFCO розраховує завершити операцію з купівлі 100% голландського трейдера NIDERA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська COFCO розраховує завершити операцію з купівлі 100% голландського трейдера NIDERA

Фондовий ринок
305
Группа компаній COFCO (Китай), провідний постачальник зернових, олійних і продуктів харчування, розраховує завершити операцію з купівлі 100% акцій міжнародного сировинного трейдера NIDERA, який має в Україні своє представництво, в четвертому кварталі 2016 року.
Про це йдеться в повідомленні компанії NIDERA.
Про своє рішення придбати частку, що залишилася в NIDERA (раніше COFCO планувала купувати тільки 51%), китайська корпорація оголосила сьогодні, 23 серпня.
“Закриття угоди, яка підлягає затвердженню регулюючими органами, як очікується, відбудеться в четвертому кварталі цього року”, – йдеться в повідомленні NIDERA.
Відзначається, що разом з придбаними нещодавно 100% акцій компанії Noble Agri Ltd (зараз – COFCO Agri Ltd), COFCO International матиме повне право власності на два провідні світові сільськогосподарські підприємства.
За словами інформованих джерел, окремо бренд NIDERA згодом припинить існування.
Як повідомлялося раніше, китайська COFCO планувала купити 51% голландського трейдера NIDERA з метою зміцнити свою присутність на китайському ринку сільгосппродукції і розширити – на світовому.
Планувалося, що існуючі акціонери NIDERA будуть все залишатися акціонерами в компанії і не буде ніяких змін в керівництві і управлінні NIDERA.
COFCO є найбільшим постачальником широкого спектру продуктів і послуг в сфері сільськогосподарської продукції та харчової промисловості в Китаї.
NIDERA створена в Роттердамі (Нідерланди) в 1920 році, є великим міжнародним сировинним трейдером з річним оборотом 18,5 млрд доларів (підсумки 2015 року), який поставляє свою продукцію до більш ніж 60 країн світу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас