Саакашвілі цілеспрямовано знижує вартість ОПЗ - Щуріков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі цілеспрямовано знижує вартість ОПЗ - Щуріков

Фондовий ринок
1632
Перший заступник директора Одеського припортового заводу Микола Щуріков заявив про цілеспрямоване зниження вартості ОПЗ головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
“Явно простежується цілеспрямована робота по зниженню вартості ОПЗ. Все це відбувається при активній участі реформатора Саакашвілі, який використовує НАБУ і САП”, – пише Щуриков.
Він зазначив, що НАБУ провело обшуки у справі ОПЗ і затримало його самого та голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому 14 липня 2016 року — “рівно за 4 дні, два з яких вихідні, до завершення подачі заявок”.
Після чого, пише заступник директора Одеського припортового заводу, 18 липня, в день закінчення подачі заявок виявилося, що жодної заявки на участь у конкурсі не надійшло, про що повідомили у ФДМ.
При цьому Щуріков підкреслює, що напередодні обшуків НАБУ на ОПЗ і затримання топ-менеджменту підприємства, 13 липня, голова ФДМ Білоус заявляв, що купівлею ОПЗ на конкурсі серйозно цікавляться як мінімум сім компаній.
Крім цього, Щуріков повідомив, що в серпні 2015 року Кабінет міністрів і ФДМ вирішили скасувати стартовий продаж 5% акцій ОПЗ.
“Хоча продаж 5% дозволив би промацати ринок і зрозуміти реальну вартість ОПЗ. Цілком імовірно, що вона виявилася б набагато вищою за $500 млн. Але від цього чомусь відмовилися. Цікаво, що Саакашвілі ці зміни порадували”, — пише заступник директора ОПЗ.
Після чого, як пише Щуріков, коли в листопаді 2015 року парламент намагався прийняти зміни щодо процесу приватизації, що дало б старт продажу ОПЗ, 19 листопада були озвучені перші безпідставні звинувачення з боку Саакашвілі у зловживаннях на ОПЗ, а 20 листопада вже Сакварелідзе (на той час керівник прокуратури в Одеській області) повідомив про обшуки на ОПЗ і розслідування факту злочинного заволодіння 4 млрд грн держкоштів.
“Весь грудень 2015 року Саакашвілі і Сакварелідзе активно продовжують нагнітати ситуацію фантастичними заявами про корупцію та розтрату, а так само радіти, що вдалося зберегти ОПЗ в держвласності”, — зазначає Микола Щуріков.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас