"Мрія" виділила 93 тис. га під озимі врожаю 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мрія" виділила 93 тис. га під озимі врожаю 2017 року

Фондовий ринок
284
Агрохолдинг “Мрія” почав сівбу озимих культур, під урожай яких 2017 року виділено близько 93 тис. га.
Відповідно до прес-релізу компанії в понеділок, станом на 21 серпня вже засіяно більш ніж половину від запланованого обсягу озимого ріпаку. Площа, відведена агрохолдингом під цю культуру, приблизно така сама, як і минулого року, і становить 20 тис. га.
Основну частку серед озимих культур становить пшениця, під яку відведено близько 70 тис. га. У структурі озимих агрохолдингу також майже 1 тис. га становить озимий ячмінь.
Крім того, новою культурою для “Мрії” цього року стане озиме жито. “Ми вводимо жито в структуру посівів у північній частині земель. Там досить піщані ґрунти, на яких досягти бажаної врожайності, припустимо, пшениці, неможливо. Загалом плануємо сіяти жито на 2 тис. га”, – повідомив операційний директор компанії Віктор Кухарчук.
Завершити сівбу озимого ріпаку “Мрія” має намір до кінця серпня, після чого приступить до сівби озимої пшениці. Зараз також закінчується збір ранніх зернових культур, в компанії вже намолотили понад 320 тис. тон зерна з площі 84 тис. га.
Агрохолдинг “Мрія” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований 1992 року. На сьогоднішній день його земельний банк становить 180 тис. га, розташованих у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, рапс, ячмінь, горох, гречку і сорго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас