Мінфін повідомив, що Україна очікує повного запуску E-декларування в серпні і грошей МВФ у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін повідомив, що Україна очікує повного запуску E-декларування в серпні і грошей МВФ у вересні

Казна та Політика
766
Повноцінний запуск електронного декларування (E-декларування. – Ред.) до 1 вересня зніме одну з перешкод на шляху України до отримання третього траншу кредиту розширеного фінансування (EFF) Міжнародного валютного фонду (МВФ) і дозволить розраховувати на надходження цих коштів у вересні, повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
“Якщо система повністю запрацює з 1 вересня і ніяких проблем не буде, то ми зможемо розраховувати на транш у вересні”, – сказав він в інтерв’ю “Економічній правді”, опублікованому в понеділок.
Міністр підкреслив, що система повинна бути повністю запущена до 1 вересня, нагадавши, що, за правилами МВФ, для скликання ради директорів буде потрібно мінімум два тижні.
О.Данилюк зазначив, що існують інші умови виділення третього траншу, крім запуску E-декларування, однак відмовився їх озвучити до закінчення переговорів.
Глава Мінфіну підкреслив, що без відновлення програми МВФ Україна не зможе отримати $ 1 млрд кредитних гарантій від США, EUR1,2 млрд макрофінансової підтримки від ЄС і кредити на покупку газу від європейських партнерів.
Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $ 17,23 млрд) з першим траншем в $ 5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей по SDR1,18 млрд (близько $ 1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($ 0,62 млрд).
У той же час Україна, як і в двох попередніх програмах з МВФ, змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза в зв’язку з політичною кризою і зміною уряду. Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом в квітні переговори про відновлення фінансування були відновлені. Спочатку передбачалося, що третій транш складе близько $ 1,7 млрд, і рішення про нього рада директорів МВФ зможе прийняти в червні, однак через невиконання Україною ряду умов терміни постійно відкладаються, а розмір траншу знижений до $ 1 млрд.
Перекладач Google для компаній:Translator ToolkitІнструмент перекладу веб-сайтівПошук на світовому ринку
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас