У Португалії підвищили податок на нерухомість з хорошим розташуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Португалії підвищили податок на нерухомість з хорошим розташуванням

Світ
663
Уряд Португалії вирішив істотно підвищити податок на нерухомість, якщо вона знаходиться в хорошому районі або з вікна відкривається мальовничий вид.
Квартира, розташована на південній стороні будинку, може привести до збільшення до 20% податку на нерухомість, повідомляє The Portugal News. З іншого боку, житло з видом на кладовища, з вікнами на північ або на нижніх поверхах багатоквартирного будинку може скоротити податкові виплати на величину до 10%.
“Шумове забруднення” також буде відігравати певну роль, але, по суті, чим менше світла отримує будинок за день, тим менший податок мешканці повинні будуть платити.
При цьому зміни в розрахунку податку стосуються тільки новобудови або нерухомість, яка проходить процедуру переоцінки.
Раніше величина податку для португальців також розраховувалася в залежності від місця розташування їх нерухомості, однак цей фактор становив лише 5% у формулі, за якою визначався розмір виплат.
Поки невідомо, як саме співробітники податкової інспекції будуть застосовувати нові правила, яким чином будуть визначатися переваги і недоліки житлової нерухомості, як вони будуть відображатися на величині податку. На думку голови асоціації домовласників, оподаткування повинно базуватися на чітких, умовах, таких як ціна за квадратний метр, розмір житлоплощі, вартість будівництва і рік побудови будинку.
Фінансові відомства Португалії терміново потребують додаткових доходів, оскільки за час кризи було побудовано значно менше нових об’єктів нерухомості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас