Чим раніше Федрезерв підвищить ставку, тим краще - глава ФРБ Сан-Франциско — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим раніше Федрезерв підвищить ставку, тим краще - глава ФРБ Сан-Франциско

Світ
428
Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сан-Франциско Джон Вільямс заявив, що волів би побачити швидке підвищення базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).
“У контексті гарній ситуації у внутрішній економіці США і збереження імпульсу до зростання, розумно буде відновити поступове підвищення ставки, і чим раніше, тим краще”, – наводить його слова MarketWatch.
Дж.Уільямс не є голосуючим членом Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) в поточному році, проте до його думки часто прислухаються учасники ринку через його близькі зв’язки з главою Федрезерву Джанет Йеллен – він працював під її керівництвом в ФРБ Сан-Франциско, який вона очолювала в 2004-2010 роках.
Тим часом глава ФРБ Далласа Роберт Каплан, також не має права голосу в FOMC в 2016 році, в п’ятницю заявив, що очікує лише незначного впливу рішення Великобританії покинути ЄС на економіку США. Він відмовився коментувати питання про ставку.
За підсумками засідання 26-27 липня ФРС залишила процентну ставку по федеральних кредитних коштів (federal funds rate) в цільовому діапазоні 0,25-0,5% річних. Наступне засідання відбудеться 20-21 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас